امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

اثبات ادعای رجوع در طلاق رجعی

نشست قضایی تاریخ انتشار: 21/11/04 بدون نظر   900 بازدید

اندازه فونت    
برگزار شده توسط
استان کهگیلویه و بویراحمد/
تاریخ برگزاری
۱۳۹۰/۰۸/۳۰

موضوع

اثبات ادعای رجوع در طلاق رجعی

پرسش

در پرونده‌ای بین زن و شوهر طلاق رجعی صادر شده است اما زن مدعی است که پس از گذشت یک ماه شوهر وی آمده و گفته است که رجوع کرده¬ام و رجوع می‌کند، لیکن بعد از مدتی که زن مطالبه نفقه می‌کند، مرد منکر می‌شود، تکلیف قضیه چیست؟


نظر هیئت عالی

از آن‌جایی که زن مدعی است، شوهر وی اظهار رجوع کرده و عملاً نیز رجوع نموده است، برعهده اوست که ادعای خود را ثابت کند، در صورت اثبات رجوع و بقای زوجیت، زن، استحقاق نفقه را خواهد داشت.


نظر اتفاقی

زن ممکن است در مدت عده با شوهر خود، در یک محل زندگی کند و یا در دو محل جداگانه، بنابراین عمل رجوع، حتی با لفظ و اشاره نیز تحقق پیدا می‌کند ولی با توجه به قوانین حاکم و این‌که ثبت رجوع نیز طبق مقررات الزامی است واصل، عدم رجوع است، در این‌جا زن (مدعی) باید دلیل بیاورد که مرد رجوع کرده است و در صورت نبودن دلیل، مرد می‌تواند سوگند یاد کند و اصل نیز عدم رجوع است. راجع‌به شأن شرعی و فقهی قضیه، چون زن مدعی است که مرد رجوع کرده هر چند که دلیل ندارد، بر اساس اعتقاد خودش مرد رجوع کرده و آثاری به این قضیه بار است، از جمله این‌که زن نمی‌تواند ازدواج مجدد کند. در کتب فقهی آمده است که هر چند مرد منکر رجوع باشد، اشکال در تشخیص مدعی است. به خاطر حفظ جهت شرعی قضیه، به زن خود بگوید هر چند تو زن من نیستی، تو را طلاق می‌دهم تا این مشکل نیز حل شود.


واژگان کلیدی
طلاق رجعی نفقه ادعای رجوع
مستندات
قانونی
رویه‌ای
*
برچسب ها: , , , ,
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه