امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

اثر ازدواج پدر بر حضانت فرزندان

آراء دادگاه تاریخ انتشار: 21/10/20 بدون نظر   1341 بازدید

اندازه فونت    
اثر ازدواج پدر بر حضانت فرزندان

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی آقای م.الف. با وکالت آقای ع.م. به‌طرفیت خانم ر.ر. به‌خواسته صدور حکم مبنی بر حضانت فرزند مشترک به نام الف.م.، خلاصه اظهارات وکیل خواهان این است: زوجین به جهت طلاق جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند. فرزند مشترک نزد خوانده است. با توجه به اینکه در حال حاضر 7 ساله است، لذا تقاضای صدور حکم مبنی بر حضانت فرزند مشترک نموده است.

خوانده در مقام دفاع اظهار داشته است خواهان نمی‌تواند از طفل نگهداری کند. ایشان را نزد پدربزرگ می‌گذارد. دو سال است که فرزند مشترک را ندیده است. از لحاظ مالی نیز توان نگهداری طفل را دارم. با توجه به آنکه حسب اظهارات وکیل خواهان، زوج ازدواج کرده است، طفل در سن هفت سالگی از لحاظ روحی و عاطفی وابستگی بیشتری به مادر دارد، به طریق اولی مادر بهتر از همسر خواهان می‌تواند در تربیت و نگهداری طفل موثر باشد. خواهان نیز می‌تواند با استفاده از حق ملاقات طفل، در تربیت و نگهداری طفل به خوانده کمک کند.

بنابراین دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت طفل، با پذیرش حضانت مادر نسبت به طفل، استناداً ماده 1169 قانون مدنی، حکم به بطلان دعوی خواهان صادر می‌نماید. رأی صادره حضوری، ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدید‌نظر‌خواهی در محاکم تجدید‌نظر‌ استان تهران می‌باشد.
دادرس علی البدل شعبه 2 دادگاه عمومی خانواده شهرستان ملارد

ترکی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای م.الف. با وکالت آقای ع.م. به طرفیت خانم ر.ر. نسبت به دادنامه شماره 550 مورخ 1393/5/24 صادره از شعبه دوم دادگاه عمومی ملارد، که به موجب آن با در نظر گرفتن مصلحت طفل مشترک طرفین، از واگذاری حضانت وی به تجدیدنظرخواه خودداری و حکم بر بطلان دعوی وی به خواسته واگذاری حضانت فرزند مذکور به وی صادر‌ شده، وارد و موجه است و رأی مزبور مغایر با قانون و دلایل موجود در پرونده است. زیرا با عنایت به مندرجات پرونده، در حال حاضر طفل مذکور بالای هفت سال سن دارد و برابر ماده 1169 قانون مدنی، اولویت در حضانت و نگهداری طفل با تجدیدنظرخواه است و دلیلی بر عدم صلاحیت او اقامه نشده و به‌ لحاظ پسر بودن طفل مزبور و اینکه برادر بزرگتر او نیز تحت حضانت تجدیدنظرخواه می‌باشد، برخلاف استدلال و استظهار دادگاه محترم بدوی، صلاحیت او اقتضاء می‌کند که تحت حضانت پدرش باشد.

بنابراین با استناد به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، دادنامه تجدیدنظرخواسته نقض می‌گردد و با استناد به ماده 1169 قانون مدنی، حضانت فرزند مشترک بنام الف.م. به پدر او (تجدیدنظرخواه) واگذار می‌گردد. این رأی قطعی است.
رئیس و مستشار شعبه 30 دادگاه تجدیدنظر استان تهران

بیگدلی – ارژنگی

 

برچسب ها: , , ,
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه