امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

خارج نمودن اموال از تصرف مالک بدون اذن وی

نشست قضایی تاریخ انتشار: 21/06/30 بدون نظر   660 بازدید

اندازه فونت    

کد نشست

۱۳۹۷-۴۷۴۸

برگزار شده توسط
استان اصفهان/ شهر اصفهان
تاریخ برگزاری
۱۳۹۷/۰۶/۱۹

موضوع

خارج نمودن اموال از تصرف مالک بدون اذن وی

پرسش

در صورتی‌که زوج یا زوجه علیه دیگری شکایتی دائر بر سرقت مطرح نماید بدین شرح که اموالی که مالکیت آن متعلق به زوج یا زوجه می‌باشد ولی هر دو از آن استفاده می‌نمایند و شخصی که مالک نمی‌باشد بدون اجازه مالک، اموال را از تصرف او خارج نماید و دلایل هم دال بر انتساب عمل فوق به وی باشد آیا رفتار مرتکب مشمول بزه سرقت می‌باشد یا خیر؟


نظر هیئت عالی

نظریه اقلیت قضات محترم دادگستری شهرستان اصفهان مورد تایید است. ضمناً اضافه می‌نماید که بزه سرقت نیازمند «ربایش مال» است که در فرض پرسش وجود ندارد.


نظر اکثریت

صرف خارج کردن اموال از تصرف مالک بدون اذن وی مشمول بزه سرقت می‌باشد. بنابراین فعل مرتکب مشمول بزه سرقت می‌باشد مگر آنکه در موارد خاص سوء نیت متهم احراز نگردد مانند آنکه خانه‌ای که اموال زوجه در آن می‌باشد استیجاری باشد و مدت اجاره منقضی و زوجه نیز منزل را ترک نموده باشد و زوج با انقضاء مدت اجاره منزل مسکونی مجبور به انتقال اموال زوجه به محل دیگری گردد که در این صورت به جهت فقد سوءنیت مرتکب، رفتار وی مشمول عنوان سرقت نمی‌گردد.


نظر اقلیت

به نظر می‌رسد در فرض مسئله صرف خارج کردن اموال از دسترس دیگری (زوج یا زوجه) بدون اجازه مالک، رفتار مرتکب را مشمول عنوان سرقت نمی‌نماید مگر آنکه شخصی که مالک نمی‌باشد اموال مالک را بفروشد که در اینجا مستنداً به ماده 1 قانون راجع به فروش مال غیر، بزه انتقال مال غیر محقق می‌گردد، در غیر این صورت صرف خارج کردن اموال توسط زوج یا زوجه از دسترس دیگری فاقد وصف کیفری می‌باشد و مستلزم طرح دعوی حقوقی مانند استرداد جهیزیه می‌باشد.

برچسب ها: , ,
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه