مجوز قانونی برای صدور اجراییه به نام وکیل به جای موکل
در پروندهای که حکم قطعی صادر شده و جنبه اجرایی نیز دارد، محکومٌعلیه دارای وکیلی بوده که اختیار دخالت در مرحله اجرا نیز به وی اعطا شده است (صدور برگ اجراییه، تعقیب عملیات اجرایی، وصول محکومبه و وجوه ایداعی). آیا به تقاضای محکومٌله و یا وکیل وی، اجراییه به نام وکیل محکومٌعلیه صادر میشود یا موکل (محکومٌعلیه) چرا؟
نشست قضایی (5) مدنی: مستفاد از مواد 6 به بعد قانون اجرای احکام مدنی، صدور اجراییه به نام محکومٌ¬له و محکومٌ¬علیه اصیل خواهد بود و در قوانین و مقررات مختلف جایی که امکان ابلاغ یا اقدام توسط وکیل باشد، علی¬القاعده در متن قانون تصریح شده است. به علاوه محکومٌ¬علیهِ اصیل است که موظف به انجام اقداماتی در فرجه زمانی ده روز پس از ابلاغ اجراییه است و با گذشت مهلت مذکور، آثار متعدد اجرایی دارد. بنابه مراتب، صدور اجراییه به نام وکیل، مجوز قانونی ندارد. در نتیجه نظر اتفاقی در نشست قضایی شهرستان نور مورد تأیید است.
اشاره قانونگذار در ذیل ماده 7 قانون اجرای احکام مدنی به تحویل اجراییه به محکومٌ¬علیه در موقع ابلاغ به طور قطع دلالت دارد که مخاطب اجراییه باید شخص محکومٌ¬علیه باشد نه وکیل او. بنابراین، اگر محکومٌعلیه در پرونده محاکماتی دارای وکیل بوده باشد، صدور اجراییه به طرفیت وکیل او مجوزی نخواهد داشت و اجراییه، الزاماً باید به طرفیت موکل او یعنی محکومٌ¬علیه صادر شود؛ زیرا طبق حکم اجرایی، محکومٌعلیه موظف به انجام امری شده است نه وکیل او. بنابرین، انجام کار باید از کسی خواسته شود که به آن محکوم شده است و این امر جز با مخاطب قرار گرفتن محکومٌ¬علیه ممکن نیست و اگر وکیل حق دخالت در مرحله اجرا را نیز داشته باشد، ارسال فتوکپی اجراییه برای ابلاغ به او امری جایز و پسندیده خواهد بود. مواد 6 و 7 همان قانون مؤید این موضوع است.
نظر شما