امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

رئیس کانون وکلای یزد: لازمه پیشگیری از مشکلات حقوقی ترویج فرهنگ مراجعه به وکیل است

اخبار تاریخ انتشار: 22/06/21 بدون نظر   73 بازدید

اندازه فونت    

رئیس کانون وکلای استان یزد در دیدار با نماینده ولی فقیه این استان اهمیت نقش وکلا در آگاهی بخشی حقوقی را تبیین کرد و خواستار آشتی و تعامل بین نهاد وکالت و قوه قضائیه از طریق این مرجع شد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون وکلای دادگستری یزد، دکتر علی زارع مهرجردی در دیدار اعضای هیات مدیره کانون وکلا با امام جمعه یزد که روز دوشنبه (۹ اسفند ماه ۱۴۰۰) برگزار شد، بر تقویت فرهنگ مراجعه به وکیل از طریق صداوسیما، ائمه جمعه، مسئولان فرهنگی و… تاکید کرد.

سالانه تعداد زیادی پرونده به صورت رایگان وکالت می‌شود

دکتر علی زارع مهرجردی، رئیس کانون وکلای استان ضمن اشاره به تکلیف قانونی وکلا مبنی بر پذیرش سه پرونده وکالت معاضدتی در طول سال، گفت: با توجه به آمار بالای ۱۰۰۰ وکیل عضو کانون، سالانه تعداد بسیار زیادی از پرونده‌های حقوقی به صورت رایگان توسط وکلای عضو کانون یزد وکالت می شوند.

وی افزود: قبلاً اینگونه خدمات اکثراً در داخل اداره معاضدت قضایی کانون انجام می‌شد ولی هم اکنون به سطح شهر گسترش یافته است و ما این خدمات را در همکاری با نیروی انتظامی، بنیاد شهید و زندان مرکزی یزد ارائه می‌دهیم و از همین جا پیشنهاد می‌کنیم آمادگی حضور وکلا در دفتر امام جمعه برای ارائه مشاوره حقوقی به مراجعه‌کنندگان وجود دارد.

پیشگیری لازمه‌ای دارد و آن تقویت فرهنگ مراجعه به وکیل است

دکتر زارع تاکید نمود: اعتقاد داریم پیشگیری بهتر از درمان است یعنی مردم قبل از بروز مشکلات حقوقی باید از وکلا مشاوره دریافت نمایند و نه این که بعد از ایجاد مشکلات فراوان به همکاران ما مراجعه نمایند؛ برای پیشگیری هم بهترین روش آموزش هست که این آموزش توسط کانون به صورت مستمر در حال برنامه‌ریزی و اجرا می‌باشد اما این پیشگیری لازمه‌ای دارد و آن تقویت فرهنگ مراجعه به وکیل است، البته این فرهنگ‌سازی به تنهایی در قدرت و توان کانون وکلا نمی‌باشد و باید رسانه‌ها به ویژه صداوسیما، ائمه جمعه، اهل منبر و وعظ و مسئولان فرهنگی در این مسیر، کانون وکلا را یاری نمایند.

پیشنهاد به صدا و سیما برای تهیه محتوای پیام‌های کوتاه آموزشی حقوقی

رئیس کانون وکلا ضمن ابراز تاسف از ساخت و پخش برخی از برنامه‌های صدا و سیما، اظهار داشت: شاهدیم در صداوسیما نه تنها این فرهنگ مراجعه به وکیل ترویج و تقویت نمی شود بلکه وجهه بدی از وکیل نمایش داده می‌شود؛ برجسته کردن اقدامات ناپسند اقلیت ناچیزی از وکلا، ظلم به حرفه وکالت است، درصورتیکه به صداوسیما پیشنهاد داده‌ایم در ساخت برنامه‌های منظم آموزش حقوقی و تهیه محتوای پیام‌های کوتاه آموزشی حقوقی به صورت زیرنویس آمادگی همکاری داریم.

دکتر زارع مهرجردی همچنین از آمادگی وکلا جهت حضور در مساجد نمونه و ارائه آموزش‌های حقوقی به مردم در کنار ائمه جمعه در راستای فرهنگ‌سازی و کاهش حجم پرونده‌های دستگاه قضا خبر داد.

بازوی مشورتی در کارگروه‌های دولتی و طرح‌های نمایندگان مجلس

وی افزود: این توانایی را داریم تا در کارگروه‌های دولتی به عنوان یک بازوی مشورتی شرکت نماییم و یا طرح‌های نمایندگان مجلس را جهت ارائه نظرات و پیشنهادات تخصصی بررسی نماییم.

وی بیان داشت: متاسفانه هم‌اکنون شاهد هستیم طرح‌هایی در مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود که الزامات اولیه در آنها رعایت نمی‌شود و به همین خاطر بین مجلس و شورای نگهبان در چرخش می‌باشد.

استقلال نهاد وکالت مفهوم پیچیده‌ای ندارد و به معنای جدایی از حاکمیت نیست

رئیس کانون وکلای استان یکی از مشکلات اساسی امروزه نهاد وکالت را تضعیف استقلال آن دانست و گفت: متاسفانه مجلس و قوه قضاییه با اقدامات خود در صدد تضعیف این استقلال هستند؛ استقلال نهاد وکالت مفهوم پیچیده‌ای ندارد و به معنای جدایی از حاکمیت نیست، وکلا و مدیران نهاد وکالت چنین داعیه‌ای ندارند، ما یکی از اجزای حاکمیت هستیم، سی درصد از وکلا از بین ایثارگران انتخاب می شوند و در مجموع افراد محترمی در مجموعه کانون وکلا حضور دارند؛

زارع ادامه داد: استقلال یعنی بالای سر وکالت قانون حکمفرما باشد و رئیس قوه قضاییه یا قاضی نتوانند به وکیل امر و نهی کنند و احیاناً دفاع او در سایه ترس از مقام قضایی نباشد و قلم وی نلرزد و پروانه او باطل نشود و به عنوان مثال ابطال پروانه‌ای که برای یکی از همکاران ما در نهاد موازی اتفاق افتاد، برای نهاد وکالت نیز اتفاق نیفتد.

آشتی و مذاکره نهاد وکالت و قوه قضائیه برقرار شود

وی در پایان با اشاره به جایگاه افرادی که بیان و قلم تاثیرگذاری در حاکمیت دارند، از نماینده ولی فقیه در استان درخواست نمود با همکاری افرادی چون شما، آشتی نهاد وکالت و قوه قضاییه برقرار شود و موارد خلاف قانون در برخی مصوبات در فضای مناسب حل و فصل شود نه اینکه بر اجرای آئین‌نامه‌ای خلاف قانون اصرار شود.

برچسب ها:
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه