امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

رفع ابهام از داوری

نشست قضایی تاریخ انتشار: 22/04/12 بدون نظر   2819 بازدید

اندازه فونت    
برگزار شده توسط
استان چهار محال و بختیاری/ شهر بروجن
تاریخ برگزاری
۱۳۹۸/۱۰/۲۶

موضوع

رفع ابهام از داوری

پرسش

در مرجع داوری این چنین رأی صادر گردیده که محکوم علیه قیمت یک تخته فرش خشتی چالشتری ( 4*3) به محکوم له تحویل نماید پس از قطعیت رأی داور و با عدم وصول اعتراض، پرونده جهت اجرا به شعبه ارسال گردیده است . حال میان طرفین برای اینکه قیمت فرش موضوع خواسته ، قیمت فرش نو می باشد یا قیمت فرش با 20 سال قدمت اختلاف افتاده موضوع جهت رفع ابهام از داوری استعلام که قیمتی را عنوان نموده است حال 1- موضوع رفع ابهام از داور قانونی است یا خیر؟ اصولاً رفع ابهام از رأی داوری بر عهده کیست ؟ 2- آیا داور در این مورد امکان صدور رأی اصلاحی دارد یا خیر ؟


نظر هیئت عالی

با توجه به عمومات ماده 27 قانون اجرای احکام مدنی و ماده 32 قانون داوری تجاری بین المللی و وحدت ملاک ماده 28 قانون اجرای احکام مدنی و توجهاً به نظریه مشورتی شماره 928/93/7 مورخ 93/4/21 اداره کل حقوقی قوه قضائیه، رفع ابهام از رأی داوری با داور یا مرجع داوری است که مبادرت به صدور رای نموده اند، لیکن صدور رای تصحیحی تابع شرایط مندرج در ماده 487 ق.آ.د.م ناظر به ماده 309 همان قانون می باشد. بدیهی است حل اختلافات ناشی از اجرای حکم و رای داوری طبق صدر ماده 28 قانون اجرای احکام با دادگاه مجری رای داوری می باشد. نظریه اقلیت هیات عالی: مستفاد از ماده 28 قانون اجرای احکام مدنی رفع ابهام و اجمال از رأی داور با دادگاه است.


نظر اکثریت

با توجه به متن سؤال موضوع مشمول رفع ابهام از رأی داوری است ، با توجه به ماده27 قانون اجرای احکام مدنی و ماده32 از قانون داوری بین المللی رفع ابهام از رأی داور با داور می باشد و مطابق آن عمل می شود در این خصوص نظریه مشورتی شماره7/2031 مورخ 1390/03/29 نیز می تواند راهگشا باشد که رفع ابهام از رأی داور را در صلاحیت همان مرجع داوری دانسته است . 3- این مورد مشمول ماده487 قانون آیین دادرسی مدنی نمی شود چرا که ماده مذکور ارجاع به ماده 309 قانون پیش گفت داده و در قالب هیچیک از موارد صدور رأی تصحیحی نمی باشد .


نظر ابرازی

مطابق ماده 28 قانون اجرای احکام مدنی رأی داوری که موضوع آن معین نیست قابل اجرا نمی باشد بنا بر این موضوع مذکور قابلیت اجرایی ندارد .


واژگان کلیدی
ابهام داوری ابهام در رای داوری اعتراض به رای داوری
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه