امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

مسئولیت شرکت بیمه در فوت یا مصدومین عابرین کمک کننده ناشی از انفجار وسیله نقلیه

دسته‌بندی نشده , نشست قضایی تاریخ انتشار: 22/03/14 بدون نظر   746 بازدید

اندازه فونت    

صورت‌جلسه نشست قضائی

کد نشست
۱۳۹۹-۶۸۵۷

برگزار شده توسط
استان کردستان/ شهر قروه
تاریخ برگزاری
۱۳۹۸/۰۱/۱۵

موضوع

مسئولیت شرکت بیمه در فوت یا مصدومین عابرین کمک کننده ناشی از انفجار وسیله نقلیه

پرسش

در واژگونی خودرو در داخل شهر، قبل از حضور فوریت های پزشکی، افراد حاضر در صحنه به جهت فوریت و درخواست کمک از سوی سرنشینان اقداماتی جهت خارج ساختن سرنشینان بعمل می آورند که ناگهان خودرو منفجر و چندین نفر از کمک کنندگان فوت یا مصدوم میشوند اعلام کنید آیا فوت یا مصدومیت کمک کنندگان که از عابرین بوده اند جزو حوادث و سوانح موضوع قانون بیمه اجباری میگردد تا مشمول مسولیت شرکت بیمه گردد یا خیر؟


نظر هیئت عالی

موارد خارج از مسئولیت بیمه گر در ماده 17 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث احصاء گردیده که موضوع سؤال خارج از آن است نتیجتاً نظریه اکثریت همکاران اقتضاء تأیید دارد.


نظر اکثریت

شرکت بیمه در این خصوص مسئولیت دارد زیرا : مطابق بند (پ ) ماده 1 قانون بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1392/02/05 که در سال 1395 ابلاغ گردید « هر گونه سانحه ناشی از وسایل نقلیه موضوع بند ( ث) این ماده و محمولات آنها از قبیل تصادم ، تصادف ، سقوط ، واژگونی ، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیر مترقبه » مشمول حوادث موضوع قانون بیمه اجباری میشود . ملاحظه میشود که هر نوع سوانح ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیر مترقبه مشمول بیمه است. در ماده 17 قانون مزبور نیز مواردی که از شمول بیمه خارج شده احصاء گردیده است که فرض سوال جزو موارد احصائی نیست به عبارتی استثنائات شمول بیمه در ماده 17 مزبور درج گردیده لذا در موارد شک حکم به پرداخت دیه میشود از سوی دیگر مطابق صدر ماده واحده قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی و تبصره ماده 5 آئین نامه اجرائی همان قانون ، وظیفه همگانی در کمک به مصدومین است .


نظر اقلیت

شرکت بیمه در این خصوص مسئولیت ندارد زیرا : مطابق ماده 500 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 « در مواردی که جنایت یا هر نوع خسارت دیگر مستند به رفتار کسی نباشد مانند اینکه در اثر علل قهری واقع شود، ضمان منتفی است » و از ملاک مواد 504 ، 505 و 530 قانون مزبور استنباط میشود که ضمان در اینجا منتفی و شرکت بیمه نیز مسئولیتی ندارد.


واژگان کلیدی
قانون بیمه اجباری شخص ثالث حادثه رانندگی وسیله نقلیه ضمان حوادث غیر مترقبه
برچسب ها: , ,
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه