حق تجدید نظرخواهی شرکت بیمه در دعاوی ناشی از تصادفات
اولاً؛ آیا شرکت بیمه در دعاوی ناشی از تصادفات و در مواردی که شرکت مزبور طرف دعوی نباشد، حق تجدیدنظرخواهی از آراء صادره را دارد یا خیر؟ ثانیاً؛ نحوه عملکرد اجرای احکام کیفری در صورت اعتراض ثالث بیمه، نسبت به رای قطعی صادره، چگونه می باشد؟
حق تجدیدنظرخواهی قائل شدن برای شرکت بیمه محتاج نص قانونی است که این حق در قانون بیمه اجباری شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسائل نقلیه مصوب سال 95 پیش بینی نشده است؛ نتیجتاً نظریه اکثریت به شرحی که اعلام گردید مورد تائید می باشد.
با عنایت به ماده 50 قانون بیمه اجباری شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395، در مواردی که شرکت بیمه طرف دعوی نیست، هرچند که دادگاه مکلف است شرکت بیمه را از طرح دعوی علیه مسبب حادثه مطلع نماید و زمان تشکیل جلسات دادگاه رسماً به ایشان اطلاع داده می شود و دادگاه نیز پس از صدور رای مکلف است نسخه ای از رای را به آن ها ابلاغ نماید لکن در ماده مزبور از حق تجدیدنظرخواهی برای شرکت بیمه ذکری نشده و شرکت بیمه پس از صدور رای قطعی مطابق مقررات آئین دادرسی مدنی می تواند اعتراض ثالث نماید. ثانیاً: حسب تبصره 1 ماده 50 قانون فوق الذکر و ماده 424 قانون آئین دارسی مدنی، اعتراض ثالث مانع از اجرای حکم نمی باشد و اجرای احکام مکلف به احتساب ایام بازداشت قبلی در اجرای مجازات شلاق مذکور می باشد؛ می بایست نسبت به اجرای حکم اقدام نماید.
با عنایت به اینکه دادگاه مکلف است که شرکت بیمه را برای حضور در جلسات رسیدگی دعوت نماید و پس از صدور رای نیز نسخه ای از رای به بیمه ابلاغ می گردد و در رای نیز شرکت بیمه محکوم به پرداخت دیه کامل می گردد؛ لذا شرکت مزبور می بایست از حق تجدیدنظرخواهی نیز بهره مند باشد. هر چند که در ماده 50 قانون فوق ذکری از حق مزبور نشده است. ثانیاً؛ اعتراض ثالث مانع اجرای حکم نمی گردد و حکم دادگاه در اجرای احکام، اجرا گردیده و دادگاه صالح نیز به اعتراض ثالث رسیدگی می نماید.
نظر شما