معامله به قصد فرار از دین
شاکی (زوجه) شکایتی علیه مشتکی عنه (شوهرش) مبنی بر معامله به قصد فرار ازدین مطرح نموده و در شرح شکایت خود بیان داشته “اینجانب در مورخه 10/4/1399 از طریق اداره ثبت اقدام به مطالبه مهریه خویش نمودم ولی مشتکی عنه در مورخه 16/4/1399 اقدام به انتقال خودرو پراید تحت مالکیت خود به پدرش نموده و تعویض پلاک نیز انجام شده است. لذا با توجه به اینکه عمل متهم معامله به قصد فرار از دین می باشد درخواست رسیدگی به موضوع و مجازات مشتکی عنه را دارم .
1- بنا به مراتب فوق و با توجه رای وحدت رویه شماره 774 هیئت عمومی دیوان عالی کشور آیا عمل متهم مشمول معامله به قصد فرار از دین می باشد یا خیر؟ و اینکه صدور یا عدم صدور اجرائیه تاثیری در موضوع دارد یا خیر؟
2- در پرونده های مطالبه وجه چک که وصول چک بدون صدور دادنامه و قطعیت آن و مستقیما از طریق واحد اجرای احکام مدنی و پس از صدور اجرائیه صورت می گیرد. در صورت انتقال اموال از سوی محکوم علیه در مرحله اجرا موضوع مشمول معامله به قصد فرار از دین میباشد یا خیر؟
با توجه به رأی وحدت رویه شماره 774 – 1398/1/20 دیوان عالی کشور اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی در مورد دینی که راجع به آن رأی محکومیت قطعی صادر نشده، امکانپذیر نیست.
بدیهی است اعمال قانون مذکور در خصوص اجرائیههای صادره از سوی دادگاه صالح متفاوت از اجرائیههای ثبتی است و طبق ماده 23 قانون صدور چک اصلاحی 97 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی قابل اعمال است.
1- نظر به اینکه قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، صرفاً در مورد آرای مراجع قضایی قابلیت اجرا دارد و ماده 27 قانون مذکور نیز اشاره ای به اجرائیه ثبتی ننموده است و با توجه به لزوم تفسیر مضیق قوانین کیفری و اینکه شاکی می تواند از طریق دعوی حقوقی، ابطال معامله به قصد فرار از دین را تقاضا نماید،
لذا عمل متهم مشمول معامله به قصد فرار از دین نمی شود و صدور یا عدم صدور اجرائیه نیز تاثیری در موضوع ندارد.
2- نظر به پاسخ سوال اول و با در نظر گرفتن استدلال فوق، پاسخ این سوال نیز منفی است.
نظر شما