تکلیف حکم قلع و قمع و خلع ید پس از صدور حکم ابطال سند
چنانچه دادگاه بدوی رأی به ابطال سند رسمی صادر و در دادگاه تجدیدنظر (شعبه اول) قطعی گردد و خواهان بر اساس این رأی مجدداً به صورت جداگانه دادخواست قلع و قمع و خلع ید از ملک متنازع فیه نماید و دادگاه بدوی رأی به قلع و قمع و خلع ید دهد و این حکم نیز در دادگاه تجدیدنظر (شعبه چهارم) قطعی شود، سپس به اعمال ماده 477 ق.آ.د.ک حکم ابطال سند نقض گردد و سند مجدداً احیا گردد تکلیف حکم قلع و قمع و خلع ید چیست؟
1-آیا تابع حکم ابطال سند است و خود به خود باطل میباشد؟
2-آیا از موارد اعاده دادرسی میباشد و در صورت مثبت بودن کدام بند آن؟ 3- آیا از موارد ماده 477 ق.آ.د.ک میباشد؟
در فرض سوال موضوع مشمول مقررات 477 ق.آ.د.ک مصوب سال 92 به لحاظ خلاف شرع بین میباشد، بدیهی است حکم راجع به قلع و قمع و خلع ید به تبع حکم ابطال سند به خودی خود باطل نمیگردد.
1- به اجماع کلیه حاضرین حکم قطعی راجع به قلع و قمع و خلع ید به خودی خود باطل نمیگردد. چرا که حکم علی حدهای است و به تبع حکم ابطال سند، باطل نمیگردد و به قوت خود باقی است.
2- با توجه به موضوع میتواند مشمول بند 4 ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی قرار گیرد (با تفسیر این موضوع که آرای صادر شده هر دو از یک دادگاه میباشند و سایر شروط مقرر قانونی وجود دارد، نظر دیگری هم وجود دارد مبنی بر اینکه موضوع مشمول ماده 426 قانون مذکور میگردد لکن ناظر بر بند 7 ماده مذکور میباشد و از این طریق میتوان نسبت به اعاده دادرسی راجع به رای قلع و قمع و خلع ید اقدام نمود.
3- اکثریت معتقدند که ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری از کلیت برخوردار است و میتوان از طریق آن نیز اقدام نمود و اعمال ماده مذکور همواره وجود دارد و به عبارتی در خصوص موضوع هم با وجود شرایط میتوان از طریق ماده 426 ق.آ.د.م اقدام نمود و هم از طریق ماده 477 و 478 ق.آ.د.ک اقدام کرد نظر ثالثی هم وجود دارد که بیان میدارد در موضوع مطروحه صرفاً میتوان از طریق ماده 477 و 478 ق.آ.د.ک اقدام نمود.
نظر شما