قرن بیستم میلادی، سیاستهای کاری شرکتها بر این اساس بود که تمام قطعات محصولاتشان را درون مجموعه صنعتی خودشان تولید میکردند. برای مثال هنری فورد به عنوان رئیس کارخانه فورد، برای تولید لاستیک جنگل کائوچو خریداری کرده بود تا از طریق استحصال کائوچو بتواند لاستیکهای کارخانه خود را تهیه کند. بعد از توسعه صنعت و با توجه به برخی از شرایط روز، از جمله نیروی کار ارزان و وجود منابع طبیعی و معدنی به منظور کاهش هزینهها، کشورهای رو به رشد و صنعتی جدید مانند هندوچین، تایلند، مالزی و غیره به تدریج برون سپاری یا همان پیمانکاری حرکت کردند.
رییس جمهور امریکا در توصیف این شرایط گفت: تمام اجزای کادیلاکی که آمریکاییها سوار میشوند در خارج از این کشور تهیه و فقط نام کادیلاک روی آن دیده میشود.
با توسعه صنایع در اواخر قرن بیستم و آغاز برون سپاری، کشورهای صنعتی برای توسعه کسبوکار به بخشهایی از خط تولید را به کشورهای غیر صنعتی و در حال توسعه واگذار کردند. از آنجا که کشورهای غیر صنعتی فاقد زیرساختهای مناسب صنعتی و علمیبودند در نتیجه کشورهای صنعتی به نتیجه رسیدند تا مدل استاندارد واحدی را در این کشورها تعریف و اجرا کنند.
نکته اینکه اگر صاحبان صنایع فقط با یک شریک تجاری کار کنند روند کار آسان خواهد بود، اما هنگامیکه وضعیت تولید به سمت برون سپاریهای بیشتر میرود، بدون استاندارد واحد کار با شرکای تجاری متعدد قدری سخت و در برخی موارد غیرممکن میشود. با عدم اجرای استانداردها توسط شرکتهایی که سفارش کار دریافت میکنند، کار سخت و اشکالاتی در روند همکاری ایجاد میشود. برای اینکه بتوان در زمینه همکاریهای گسترده به یک زبان مشترک و قابل فهم رسید، در این شرایط ایزو متولد شد تا صنعت به گسترش و توسعه مورد نظر خود میل پیدا کند.
ایزو ( سازمان بین المللی استانداردسازی ) بزرگترین توسعه دهنده استاندارد بین المللی داوطلبانه در جهان است. این سازمان در سال 1947 میلادی تاسیس شد. امروزه این سازمان از 164 کشور عضو تشکیل میشود و 164 نفر به صورت دائم در دبیرخانه مرکزی آن در ژنو – سوئیس فعالیت میکنند. در سال 1964 میلادی 65 نماینده از 25 کشور جهان برای گفتگو در مورد آینده استانداردسازی در لندن گرد هم آمدند و به دنبال این نشست، در سال 1947 ایزو با 67 کمیته فنی رسما به وجود آمد.
در سال 1949 میلادی سازمان بین المللی استاندارد به یک خانه کوچک و خصوصی در ژنو منتقل شد و در اوایل دهه 50 میلادی دبیرخانه مرکزی 5 عضو را به عنوان پرسنل استخدام کرد. 1951 میلادی بود که اولین استاندارد ایزو معروف به “توصیهها” به نام ISO / R 1951:1 برای اندازهگیری طول صنعتی منتشر شد. به طور کلی در تعریف ایزو باید گفت: “ایزو مدل واحد همانندسازی دو سازمان مختلف برای همکاری است.”
برای دریافت ایزو در اولین قدم مدیر ارشد سازمان از یک شرکت صادرکننده ایزو یا CB درخواست ایزو میکند. بعد از ثبت درخواست مشاوران شرکت صادرکننده، جلسهای را با مدیر ارشد به منظور بررسی وضعیت سازمان و آگاهسازی او برگزار میکنند. بعد از توجیه وی و اعلام آمادگی، رهبر سازمان به منظور دریافت ایزو جلسهای را با مدیران میانی سازمان خود برگزار میکند.
در مرحله بعد مدیران آنچه برای صدور ایزو نیاز است را تهیه میکنند. پس از طی زمان لازم و تهیه مقدمات مورد نیاز، در سازمان مذکور بسترسازی انجام میشود. سپس ممیز داخلی از شرایط فراهم شده گزارشی ایجاد میکند و بعد از آن ممیز خارجی گزارش را بررسی و تنظیم مجدد میکند و در نهایت با ارسال این گزارش به مرکز اعتباردهی در صورت تایید ایزو صادر میشود.
ایزو صادر شده اعتبار سه ساله دارد و البته با گذشت هر سال طی یک روند مراقبت بررسی و تایید میشود. این روند 5 تا 10 درصد از گردش مالی شرکت را میبلعد. سازمانها برای دریافت ایزو باید از یک CB درخواست ایزو کنند. CB اعتبار خود را از یک AB دریافت میکند و متقابلا AB این اعتبار را از سازمان اعتباردهی جهانی دریافت میکند.
در ایران مرکز ملی تایید صلاحیت NACI که تحت نظارت سازمان استاندارد ایران فعالیت میکند، یک مرجع اعتباردهی عضو IAF است. نکته قابل توجه اینکه، در لوگوی ایزو صادر شده درج لوگوی AB صادرکننده الزامیاست. برای ورود به دنیای صادرات و تجارت حرفهای باید ایزو داشته باشیم. برای استمرار فعالیت حرفهای نیاز داریم تا ایزو دریافت کنیم و نسبت به حفظ و تمدید آن کوشش کنیم.
با کمک مرکز مشاورهای ایزوکیا دریافت ایزو برای صاحبان کسب و کار آسان و مطمئن میشود. طی دو سال گذشته مرکز مشاورهای ایزوکیا با مجوز رسمیاز وزارت فرهنگ و ارشاد توانسته است با بسیاری از صاحبان مشاعل، تجار، شرکتها و مجموعههای مختلف همکاری مستمر و مطلوبی داشته باشد.
اعتبار ایزوکیا در رسانهها قابل رصد و اثبات است و این مجموعه طی سالهای فعالیت خود با مشاوره رایگان و آنلاین توانسته است تا صاحبان مشاغل را برای برندسازی و صادرات کالا و خدمات راهنمایی کند. بانکها، بیمهها، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، آموزش، محیطزیست و همه حوزههای خدماتی و تجاری میتوانند با استفاده از راهنماییهای رایگان و پکیجهای آموزشی آنلاین ایزوکیا ایزوهای معتبر و مورد تایید AB یا IAF را دریافت کنند.
شرکتهای فرتاک شیمی، هواپیمایی هما، نقش کلیک، متک، پتروشیمی پارسیان، مولد نیرو صنعت ایرانیان، تدبیر سازه سابات، فروشگاههای زنجیرهای وین مارکت، لاستیک دنا و ماسک سازی پرورش از جمله شرکتهای معتبری هستند که با راهنمایی مرکز مشاوره ایزوکیا موفق به کسب ایزوهای معتبر بین المللی شدهاند.
ایزو کیا سه ویژگی کلی دارد. اول اینکه ایزوهایی که با مشاوره و راهنمایی این مرکز ارائه میشود همه معتبر هستند . دوم اینکه همه ایزوهایی که با مشاوره این مرکز دریافت میشوند دارای رجیستری و قابل استعلام هستند.
سوم اینکه ایزوهای صادر شده که با راهنمایی ایزوکیا دریافت شدهاند توسط مرکز جهانی اعتباردهی قابل تایید است. ایزوکیا به عنوان یک ناشر دیجیتال میتواند در حوزه نشر به شرکتها خدماتی از جمله نشر کتاب تا بروشور ارائه دهد. گفتنی است این مجموعه از یک گروه حرفهای رسانهای برخوردار است که برای برندسازی در کنار مشاوره شرایط قابل توجهی را برای درخواستکنندگان فراهم میکند.
مرکز فنیحرفهای تعادل یکی دیگر از زیرمجموعههای این مرکز است که در حوزه ساختمان، املاک و مستغلات اقدام به اجرای کلاسهای فنی و حرفهای و صدور مدرک تا مقطع MBA و DBA از وزارت علوم و جمهوری چک میکند. شایان ذکر است ایزوکیا در افغانستان، تاجیکستان، آلمان و سراسر جهان آماده ارائه خدمات مشاوره به درخواست کنندگان است تا امکان دریافت بیش از 357 ایزو مختلف را پیدا کنند.
در نهایت ایزو کیا نمایندگی یکی از چهار شرکت بزرگ رتبهبندی جهانی را با نام smart nexus داراست.
نظر شما