اختلاف بازپرس و دادستان نسبت به فک قرار وثیقه
در پرونده ای بازپرس اعتقاد به ابقاء و دادستان اعتقاد به فک قرار اخذ وثیقه داشته که با وقوع اختلاف، دادگاه نظر دادستان را تایید می نماید؛ 1- فک قرار به چه صورت است؟ (آیا لزوماً باید قرار وثیقه به کفالت یا التزام تبدیل شود؟ 2- آیا تخفیف میزان قرار وثیقه برای مثال از 1 میلیارد تومان به 900 میلیون تومان را می توان فک قرار وثیقه تلقی نمود؟)
منظور از فک قرار همانگونه که در نظریه اقلیت آمده آزادی بلاقید متهم است؛ چنانچه نظر به تبدیل قرار باشد در صورت قرار وثیقه باید به کفیل تغییر یابد؛ کاهش مبلغ وجه الوثاقه تخفیف محسوب نمی شود. لازم بذکر است که ابقاء قرار وثیقه از سوی بازپرس مستلزم موافقت دادستان نمی باشد و فک یا تخفیف قرار وثیقه بدون نیاز به موافقت دادستان انجام می شود.
مستنداً به مواد 241 و 243 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92، منظور از فک قرار وثیقه، آزادی متهم از قرار تامین وثیقه است هرچند قرار های خفیف تر (مانند کفالت یا التزام به حضور) منجر به بازداشت متهم شود. به عبارت دیگر منظور از فک قرار وثیقه، تغییر در مبلغ قرار وثیقه نمی باشد و باید نوع قرار تأمین تغییر نماید.
منظور از فک قرار وثیقه، آزادی مطلق و بلاقید و شرط متهم است و نباید قرار دیگری که منجر به بازداشت متهم می شود صادر شود؛ به عبارتی متهم می بایست بدون صدور قرار تأمین کیفری و بلاقید آزاد شود.
نظر شما