تکلیف سند مجعول تنفیذ شده پس از صدور حکم محکومیت
در پرونده جعل سند مانند مبایعه نامه، شاکی خصوصی در حین رسیدگی دادسرا یا دادگاه رضایت خود را اعلام و عمل جاعل را تنفیذ می نماید، در صورت صدور حکم محکومیت، تکلیف سند مجعول تنفیذ شده چگونه است؟
رضایت شاکی در دادسرا یا دادگاه موجب نتفیذ عمل جاعل نمی¬شود زیرا جعل قابلیت تنفیذ ندارد و باعث سلب مسئولیت کیفری جاعل نمی¬گردد با احراز اتهام متهم می¬تواند از موجبات تخفیف مجازات بهره مند شود در ارتباط با تعیین تکلیف نسبت به سند مجعول ضرورتی به انعدام آن نیست اعلام بی اعتباری آن کافی به مقصود است.
پس از احراز جعلیت یک سند، در صورت تنفیذ عمل جاعل از سوی شاکی، چنانچه سوء نیت جاعل محرز نگردد قرار منع تعقیب و یا حکم برائت حسب مورد صادر می گردد و در صورت احراز سوء نیت و صدور حکم محکومیت، تنفیذ شاکی نسبت به عمل جاعل در حکم رضایت تلقی و می تواند از موجبات تخفیف مجازات باشد و در تمام موارد، سند مجعول چه مورد تنفیذ قرار گیرد یا نه معدوم خواهد شد زیرا سند جعلی اصالت نداشته است و اقدامات بعدی شاکی بعد از شکایت، تأثیری در این خصوص ندارد و در خصوص مسائل حقوقی و کیفری می بایست قائل به تفکیک شد.
عنصر ضرری از ارکان بزه جعل می باشد و در صورت تنفیذ عمل جاعل از سوی شاکی عنصرضرری جعل ثابت نشده و در نتیجه سند نیز با توجه به عدم احراز جعلیت آن مسترد می گردد.
نظر شما