امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

تاثیر صدور حکم برائت از تصرف عدوانی

آراء دادگاه تاریخ انتشار: 21/11/15 بدون نظر   1633 بازدید

اندازه فونت    
تاثیر صدور حکم برائت از تصرف عدوانی

خلاصه جریان پرونده

آقای م.چ. یکی از محکومین دادنامه غیابی شماره 800893 شعبه 105 دادگاه عمومی جزایی … میباشد که به همراه دو متهم دیگر پرونده به اتهامات تصرف عدوانی و تهدید، موضوع شکایت آقای م.چ. به مجازاتهای مقرر قانونی محکوم شدهاند. تقاضای واخواهی محکومٌعلیهم مردود اعلام و دادنامه واخواسته به شرح رأی شماره 801025 مورخ 1392/10/15 ابقاء شدهاست. تقاضای تجدیدنظرخواهی محکومٌعلیهم نیز طی دادنامه شماره 900223 مورخ 1393/03/24 شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر … ردّ و دادنامه موضوع محکومیت قطعیت یافتهاست. متعاقباً آقای م.چ. با ارائه تصاویری از دادنامههای قبلی در موضوعات مورد اختلاف فی­مابین طرفین و تقدیم لایحهای به دیوانعالیکشور نسبت به محکومیت اخیر خود، تقاضای اعادهدادرسی نموده و مضموناً اظهار داشتهاست:

قبلاً همین موضوع در شعبه 102 مطرح و طی دادنامه شماره 658 مورخ 1390/09/05 و دادنامه شماره 1048 مورخ 1390/11/29 دادگاه تجدیدنظر استان حکم صادر شدهاست و در ادامه نیز معتقد است کارشناسان و شورای محل اظهارداشتهاند:

حق با ماست، نه با شاکی؛ که با اعمال قدرت محلی شکایت مجدد طرح نمودهاست و دادگاه … بدون شواهد وی را محکوم نمودهاند. (تصویر دادنامه شماره 658 مورد ادعای متقاضی مربوط به شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی … درموضوع شکایت آقای م.چ. میباشد که طی آن متقاضی مجرم شناخته و به رفع تصرف و پرداخت جزای نقدی محکوم شدهاست. لیکن طی دادنامه شماره 1048 شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر … رأی محکومیت نقض و حکم برائت صادر شدهاست).

رأی شعبه دیوان عالی کشور

منصرف از این­که مستندات ارائه شده توسط متقاضی اعادهدادرسی، هیچ­یک مستندات جدید نبوده و تاریخ همگی آنها مقدم بر تاریخ صدور دادنامه اخیر بوده و علیالقاعده نیز در مراحل رسیدگی در دادگاه قابل ارائه و استفاده بودهاست، نظر به این­ که اگر فردی یک بار از اتهام تصرف عدوانی تبرئه شده باشد، فیحد نفسه دلیل بر عدم ارتکاب بزه در زمانهای بعدی و در نتیجه مخدوش بودن دادنامههای بعدی و لزوم تجویز اعادهدادرسی نمیباشد، با اعلام این­که تقاضای متقاضی با هیچ­یک از شقوق ماده 272 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری منطبق نیست، به ردّ آن اظهار عقیده میشود.

شعبه 40 دیوان عالی کشور  مستشار و  عضو معاون

حمیدرضا موحدی – محمد بارانی

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه