ماهیت اسقاط حق رجوع زوجه نسبت به بذل مهریه
چنانچه در دادخواست طلاق به درخواست زوجه، زوجه مهریه خود را بذل و اظهار نماید دیگر حق هیچ گونه اعتراض و ادعایی نسبت به بذل مهریه ندارد و حق رجوع خود را ساقط نماید، لیکن در ایام عده به ما بذل رجوع کند ماهیت رجوع و صحت آن را بیان نمایید؟
حق رجوع زوجه به مابذل قابل اسقاط نیست، در نتیجه اگر چنین شرطی شده باشد با قانون انطباق ندارد و باطل است و علی رغم وجود چنین شرطی زوجه می تواند به مابذل رجوع کند و چنین طلاقی ماهیتاً از بائن به رجعی تبدیل می شود؛ بدیهی است در صورت رجوع مرد طلاق منتفی می شود.
با توجه به اینکه اسقاط حق رجوع شرعاً صحیح نمی باشد هر چند که از ناحیه زوجه نیز ابراز شده باشد؛ لذا مانع سقوط حق رجوع به ما بذل نمی باشد و زوجه می تواند در ایام عده به ما بذل رجوع نماید و با این وصف نیز ماهیت طلاق از بائن به رجعی تبدیل می شود و با رجوع مرد طلاق منتفی می گردد.
با توجه به ابراز زوجه مبنی بر اسقاط حق رجوع و با توجه به اینکه زوجه از حقوق خود در این خصوص آگاهی داشته و با اراده و علم به این موضوع از حق رجوع خویش صرف نظر نموده؛ لذا رجوع وی وجاهت قانونی ندارد و اثری در طلاق نداشته و طلاق بائن اجرا می گردد.
نظر شما