شرط اهلیت خواهان جهت اقامه دعوا – هماهنگ استانی کرمان – 8 از 12
چنان چه شخصی که خواهان به عنوان خوانده در دادخواست تعیین نموده ، به جهتی از جهات قانونی نظیر صغر سن فاقد اهلیت قانونی برای دفاع در مقابل دعوای مطروحه بوده و خواهان نیز در دادخواست قائم مقام قانونی از جمله ولی را ذکر نکرده باشد ، تصمیم دادگاه در مقابل چنین دادخواستی مستنداً و مستدلاً چه خواهد بود ؟ ( صدور اخطار رفع نقص یا اطلاع به دادستان جهت تعیین قیم و توقف رسیدگی یا …. )؟
چنانچه خوانده دعوی به لحاظ صغر سن و … فاقد اهلیت قانونی برای دفاع در مقابل دعوی خواهان باشد و خواهان نیز در دادخواست تقدیمی نماینده قانونی خوانده محجور را تعیین نکرده باشد، دادگاه به استناد ماده 2 ق.آ.د.م قرار رد دعوا صادر و اعلام می نماید، لیکن اگر برای دادگاه مشخص شود که اساسا محجور فاقد ولی یا قیم می باشد؛ با توجه به ماده 1222 ق.م مراتب را به دادستان مربوط اطلاع می دهد و تا تعیین قیم، دعوا را توقیف می نماید.
مطابق مستفاد از ماده 56 قانون امور حسبی هرگاه عدم اهلیت خوانده بدوی بر دادگاه ثابت شود دادگاه مکلف است برای تعیین قیم، واقعه را به دادسرا اطلاع دهد این تکلیف دادگاه اقتضای آن دارد که بر طبق مناط ماده 200 و ماده 290 قانون آئین دادرسی مدنی رسیدگی را توقیف نموده و منتظر تعیین قیم از طرف دادسرا گردد و صدور قرار رد دعوی خواهان موردی نخواهد داشت.
نظر شما