امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

تنظیم سند رسمی به نام خود با وکالت تام

نشست قضایی تاریخ انتشار: 21/09/14 بدون نظر   370 بازدید

اندازه فونت    
موضوع

تنظیم سند رسمی به نام خود با وکالت تام

پرسش

شخصی ملکی را به صورت مبایعه‌نامه عادی به دیگری انتقال می‌دهد و سپس نسبت به آن ملک وکالت‌نامه تام به شخصی دیگر اعطا می‌کند که شخص اخیر (وکیل) با استفاده از وکالت‌نامه مبادرت به تنظیم سند رسمی به نام خود می‌نماید. آیا بزهی واقع شده است بر فرض اثبات چه وقوعی؟


نظر هیئت عالی

رفتار شخص مذکور در فرض پرسش که پس از فروش ملک خود به دیگری (با سند عادی) مبادرت به اعطای وکالت تام‌الاختیار به دیگری در خصوص ملک مزبور می‌کند و در قبال آن وجه یا مال را تحصیل می‌نماید استفاده متقلبانه برای بردن مال غیر بوده و مطابق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367 قابل تعقیب و مجازات است.


نظر اکثریت

عمل ارتکابی با وجود سوء نیت قطعاً دارای وصف کیفری است ولی با توجه به اینکه عقد وکالت عقد ناقله نبوده و عهدی و نیابتی است و لذا قابل تحقق با بزه فروش مال غیر نیست و از طرفی با توجه به اینکه رای وحدت رویه نیز در خصوص معامله معارض وارد شده که می‌بایست هر دو سند معارض در خصوص اموال غیرمنقول سند رسمی باشد لذا با بزه معارض قابل تحقق نیست و عمل ارتکابی در صورتی که وجهی دریافت نموده باشد کلاهبرداری است چرا که با ارائه سند مالکیت که مزورانه و خالی از وجه است اقدام به دریافت وجه نموده است.


نظر اقلیت

با توجه به اینکه عمل ارتکابی با سوء نیت انجام گرفته و عقد وکالت نیز با نیت فروش انجام گرفته و در عرف نیز وکالت، مالکیت ایجاد می‌کند لذا بزه کلاهبرداری از طریق فروش مال غیر انجام گرفته است.

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه