صلاحیت رسیدگی به جرائم قابل انتساب مدیران
بررسی و تحلیل مواد 307، 308 و 309 ق. آ.د.ک مصوب 1392 به ویژه صلاحیت رسیدگی به جرایم قابل انتساب به مدیران مانند اینکه مثلاً شهردار شهرستان 50 درصد تقصیر داشته در خصوص تصادفی که حادث شده است که معمولا حوزه قضایی شهرستان جهت رسیدگی به اتهام مدیر مربوطه به دادسرای مرکز استان عدم صلاحیت صادر می نماید حال آیا این مراتب صحیح است؟ 2- در پرونده ای که متهم آن بازداشت موقت است و در دادگاه کیفری تحت رسیدگی بود و دادگاه رای لازم را صادر نموده و حضوری تخفیف قرار داده و مهلت یک ماه هم گذشته است حال آیا دادگاه در این صورت می تواند قرار بازداشت موقت را تخفیف دهد یا ابقاء نماید؟
رسیدگی به اتهام شخص شهردار در مرکز استان قابل رسیدگی است اما چنانچه به شهرداری به عنوان شخصیت حقوقی اتهام منتسب گردد محل وقوع جرم صالح به رسیدگی می باشد. قسمت دوم سؤال واجد ابهام و قابل اعلام نظر نمی باشد.
با توجه به فلسفه بیان شده توسط دکترین و نظر قانونگذار، بررسی جرایم قابل انتساب به مدیران همانند جرایم ارتکابی که قائم به شخص و موجب ارتکاب آنها خود و شخص مدیران است. بهتر و به عدالت نیز نزدیکتر است که در مرکز استان رسیدگی شود و آن فلسفه این است که امکان دارد این نوع شخصیت ها در شهرستان ها ذی نفوذ باشند و رسیدگی مطابق قانون انجام نشود. 2- با توجه به کلیات ق .آ .د. ک که نظر ویژه ای به متهم دارد و با استناد به مواد 242 و 377 از قانون اخیر الذکر چنانچه وفق قانون شرایط تخفیف یا ابقاء باشد این امکان وجود دارد البته حسب ماده 377 ق. آ.د.ک دادگاه می بایست حکم غیر قطعی (حبس، شلاق و جزای نقدی ) محکوم علیه را با احتساب ایام بازداشت قبلی به زندان اعلام کند تا وی بیش از میزان محکومیت در زندان نماند. لذا با صدور رای، دادگاه تنها مفاد ماده 377 قانون مذکور را انجام می دهد و تکلیف بیان شده برای هر ماه در ماده 242 ق.آ. د. ک در مرحله دادسرا تا قبل از صدور کیفر خواست است و دادگاه با اقدامی در مدت زمان های بیان شده مواجه نیست.
نظر شما