امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

زخم تولید التیام می یابد؟

اقتصادی تاریخ انتشار: 21/07/01 بدون نظر   1058 بازدید

اندازه فونت    
زخم تولید التیام می یابد؟

وقتی از تولید در ایران می پرسند و می گویند سر زخمی باز می شود که همواره تازه بوده و انگار قرار نیست التیام یابد. این زخم آنقدر عمیق و کاری است که ارج ، آزمایش و قند ورامین و بقیه هم از آن بی نصیب نبوده اند. امسال، سال پشتیبانی ها و رفع مانع زدایی هاست اما عدل در همین سال هیچ مانعی برداشته نشد که هیچ به گفته غالب تولید کنندگان مانع هم گذاشته شد!

از وقتی اسکناس سبز دلربا از سه سال پیش،دلار؛ ناز و کرشمه اش گرفت و هی قیمت بالا رفت،تولید هم که پیش از این حال نه چندان خوبی داشت به حال نزار افتاد. کرونا هم شد مزید علت! قرار بود در این سه سال از تولید ملی حمایت کنند اما نکردند و این شد حال روز تولید ملی که نه راه پس دارد و نه پیش و چاره ای نمی ماند برایش جز خداحافظی از چرخه تولید.

رییس هیات مدیره کفش «آرتا فیدار خاورمیانه» در گفت گو با «دادنوشت»می گوید: من در بازار آهن فعالیت دارم و زندگی ام از این راه می گذرد، تولید برایم عشق و امید اما آنقدر در این مسیر آزار و آسیب دیده ام که نفس بالا نمی آید! مقام معظم رهبری فرمودند سال سال تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، این چند سال، نام گذاری سال ها از سوی ایشان محور تولید بوده اما علی رغم حمایت ها و تاکیدات ایشان پای تولید دیگر نمی لنگد بلکه شکسته است!

مسلم توسلی که از سال 95 با عشق کارخانه کفش«آرتا فیدارخاورمیانه» را راه اندازی کرد به این امید که اشتغال زایی کند، چرخ تولید را به سهم خود بچرخاند اما چه می دانست که نه تنها حمایت نمی شود بلکه آزارش هم می دهند!

می گوید: من در بازار آهن فعالیت دارم، طی این چند سال که فشار ارز و کرونا با هم بوده، مجبور شده ام هم خانه ام را برای توسعه و به روز رسانی مجموعه ام بفروشم هم از درآمد و سرمایه زندگی و خانواده ام برای این کارخانه هزینه کنم. این کارخانه را با عشق راه اندازی کردم تا سهمی از تولید داشته باشم اما چه می دانستم که شهرک صنعتی که هیچ جای دنیا باب نیست برق را قطع می کنند تا خط تولید بخوابد و ضررهای هنگفت به تولیدم بخورد! چه می دانستم که بانک ها برای یک وام برای توسعه خط تولید که قطعا تعداد بیشتری را برای اشتغال جذب می کند، قوانین من درآوردی می گذارند که عطای وام را به لقایش باید ببخشم و مجبور شوم خانه ام را برای این منظوربفروشم؟

این تولید کننده در ادامه با انتقاد از شرایط تولید در ایران در همه دوره ها گفت: ما در دوره قبل هم به آقای رییسی رای دادیم چرا که ایشان به نظر می رسد حامی تولید و تولید کننده است.این دوره منتظر یک طرح نو اتفاقات مطلوب برای تولید هستیم، چرا که اگر چاره ای نیندیشند باید فاتحه تولید ملی در ایران خوانده شود و به بیکاران کنونی هم اضافه شود و در نهایت به واردات متوسل شویم و عملا تولید ملی هم از نفس بیفتد.

توسلی همچنین افزود: درددل تولید کنندگان زیاد است، باید آقای رییس جمهور منتخب یا وزیر صمت بعدی جلسه ای با تولید کنندگان داشته باشد، به دردل ها و مشکلات گوش دهند و راهی برای برای خروج از این شرایط پیدا کنند.

وی ضمن انتقاد از رفتارها و تصمیمات جزیره ای در داخل نیز بیان کرد: اینکه نوسان ارز و کرونا به تولید آسیب بزند، تصمیمات غیر منطقی و رفتارهای بد با تولید کننده از اداره مالیات تا خود وزارت صمت  و اداره برق و آب و غیره نفس تولید را می گیرد. اگر رفتارهای داخلی اصلاح شود شاید زهر آثار کرونا و نوسان دلار تا حدی گرفته شود.

رییس هیات مدیره «آرتا فیدار خاورمیانه» در ادامه در خصوص تغییراتی که در این مجموعه در کیفیت و کمیت به کمک «ایزوکیا» انجام شده است نیز، اظهار داشت: ما در این شرایط برای برخی تغییرات کیفی و کمی به دنبال استاندادرهای بین المللی معتبر بودیم که یکی از دوستانی که توسط مرکز مشاوره ایزوکیا موفق به کسب برخی از ایزوهای معتبر شده بود، با این مجموعه آشنا شدیم.

توسلی همچنین ابراز داشت: ما به دنبال جایی بودیم که دلال نباشند، به کار خود مسلط بوده و ایزوهای معتبر ارائه دهند از این جهت وقتی شرایط کاری «ایزوکیا» را دیدیم،تصمیم گرفتیم ایزو9001، 14001، 45001 و IMS را دریافت کنیم. در نهایت با مشاوره های مشاور ارشد این مجموعه یعنی امیرهمایون کاشانی کیا موفق به کسب این ایزوها شدیم.

وی در خصوص تاثیر دریافت این ایزوها در کیفیت و کمیت کار آرتا فیدار خاورمیانه نیز افزود: ما پیش از این برای تولید کفش از چرم های متفرقه استفاده می کردیم اما وقتی تصمیم به دریافت ایزوهای مختلف گرفتیم،مواد اولیه را از این چرم غیر مرغوب به چرم مرغوب تبریز و چرم دو میل تغییر دادیم. در عین حال اکنون برای تولید کفش کامپوزیت استاندارد استفاده می کنیم که قبلا این کار ار انجام نمی دادیم اما برای دریافت ایزو 9001 به این نتیجه رسیدیم که ارتقای کیفیت محصولات و مواد اولیه کافی نیست و مجموعه نیازمند افزایش کیفیت مدیریت است. ما برای دریافت این ایزو از سیستم های نوین مدیریت و بخش های مدرن اروپا همچون سیستم های CRM، باشگاه مشتریان ، ممیزی داخلی و خارجی، کنترل عملیات و ارزیابی عملکرد و همچنین بازنگری مدیریت برای بهبود مداوم باید اقدام کنیم و برای افزایش تولید و بهره وری مجموعه خود با توجه به این مسائل اهتمام بورزیم.

این تولید کننده در خصوص سایر تغییرات در این مجموعه برای دریافت ایزوهای مرتب نیز گفت: برای دریافت ایزو14001 و حفاظت از محیط زیست تمام ضایعات تولدی خود ار در کیسه های دربسته قرار می دهیم و به بیرون از کارخانه منتقل می کنیم. همچنین در خصوص بهداشت محیط کار و برای دریافت ایزو 45001 نیز اقدام به تهیه کلاه ایمین، لباس و کفش ایمنی برای کارکنان کردیم. همچنین تمام نکاتی که برای بهداشت در این مجموعه در ایام کرونا لازم بود را نیز از جمله دستکش و ماسک را به طور رایگان در اختیار کارکنان قرار دادیم. استفاده از ظروف ضد عفونی شده و شخصی نیزیکی از کارهایی بود که در این مجموعه انجام شد.

 

 

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه