امروز: ۲۲ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

نحوه تنظیم وکالت‌نامه

نشست قضایی تاریخ انتشار: 21/06/21 بدون نظر   594 بازدید

اندازه فونت    

کد نشست

۱۳۹۷-۵۳۷۸

برگزار شده توسط
استان ایلام/
تاریخ برگزاری
۱۳۸۶/۰۴/۳۰

موضوع

نحوه تنظیم وکالت‌نامه

پرسش

یا در وکالت‌نامه تقدیمی از سوی وکلا، وکیل موظف است که موضوع وکالت را در وکالت‌نامه به نحو صریح و دقیق قید کند و کلاسه پرونده را نیز ذکر کند یا کلی و عـام بـودن موضـوع وکالت کفایت می‌کند؟


نظر هیئت عالی

وکیل دادگستری در وکالتنامه تنظیمی باید حدود اختیارات خود و دفاع از دعوا و حق شرکت در مراحل رسیدگی را مـنعکس کند. خصوصاً باید حق شرکت در دعاوی مطروحه در دیوان عالی کشور کـه از موکـل کسب کرده است در وکالت‌نامه قید کند. با این توضیح باید در وکالت‌نامه قیـد شـود وکیـل حـق شـرکت در مراحـل بـدوی و تجدیدنظر و دیوان عالی کشور را دارد. بـدیهی اسـت وکیـل پایـه دو حـق دخالـت در پرونده‌های فرجامی را ندارد. لیکن چون ممکن است وکالت قبل از طرح دعوا صـورت گرفته باشد و کلاسه پرونده مشخص نشده باشد کافی است وکیل موضوع دعوا و اینکه علیه چه کسی اقدام خواهد کرد را در وکالت‌نامه منعکس کند.


نظر اتفاقی

در وکالتنامه‌های تقدیمی، آنچه نیاز به تصریح دارد موضوع وکالت اسـت و وکـلا بایـد در وکالت‌نامه‌های خود موضوع وکالت و حدود اختیارات خود را در خصوص موضوع مشـخص کنند و چنانچه سابقاً طرح دعوا نشده باشد، پرونده‌یی تشکیل نشده تـا شـماره کلاسـمان آن اعلام شود و چنانچه سابقاً طرح دعوا شده باشد، موضوع وکالت مشخص می‌کند کـه وکیـل، اختیار دخالت در کدام پرونده را دارد و در نتیجه نیازی به ذکر شماره کلاسمان پرونده نیست.

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه