پایان وکالت وکیل با زوال سمت قیم
در صورتیکه قیم جهت انجام امور قیمومت وکیل بگیرد چنانچه در اثنای وکالت صغیر به سن کبر برسد آیا وکالت وکیل ادامه یافته یا با زوال سمت قیم وکالت وکیل هم پایان مییابد؟
در پاسخ مسئله مطروحه باید گفته شود قیم بر اساس سمت قیمومتی که دارد میتواند برای انجام اموری اقدام به گرفتن وکیل نماید ولی به محض زوال قیمومت، وکیل انتخابی معزول است و در واقع وکالت پایان یافته است زیرا چون موکل وی اختیار حاصله از قیمومت را از دست داده به طریق اولیٰ وکیل منبعث از ناحیه وی منعزل میباشد.
با زوال سمت قیم سمت وکیل وی هم زایل خواهد شد زیرا قیم به لحاظ سمتی که از طرف مولیعلیه خود دارد جهت انجام وظایفی که طبق قانون به او محول شده است وکیل گرفته است، با زوال سمت وی وکالت وکیل هم پایان مییابد و دیگر او سمتی نخواهد داشت زیرا وکالت وکیل برای مدت معین است به عبارت دیگر وکالت وکیل مخصوص زمانی است که محجور نیاز به قیم دارد و قیمومت قیم برقرار است پس از آن دیگر او وکیل نخواهد بود. آنچنانکه ولایت ولی پس از رسیدن صغیر به سن بلوغ زایل میشود به طریق اولیٰ وکالت وکیل هم پس از رسیدن صغیر به سنکبر از بین خواهد رفت.
وکالت وکیل به قوت خود باقی است مگر اینکه صغیری که به سن کبر رسیده او را عزل نماید زیرا قیم به جای صغیر جهت انجام امور او وکیل انتخاب کرده است و به اصطلاح اراده او جانشین اراده صغیر بوده است بعد از رسیدن صغیر به سن کبر اراده صغیر ادامه اراده قیم بوده بنابراین وکالت وکیل ادامه پیدا میکند و تا زمانیکه وکیل توسط مولیعلیه، قیم عزل نشده است، وکالت وی ادامه دارد. مضافاً اینکه مواردیکه طبق ماده 678 قانون مدنی وکالت وکیل مرتفع میشود احصا شده و مورد فوق ازجمله آن موارد نیست.
نظر شما