مرجع تجدیدنظر آرای شورای حل اختلاف
در امور حقوقی و کیفری آرایی در شوراهای حل اختلاف صادر میشوند که به استناد ماده 18 آیین نامه اجرایی ماده 189 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتمـاعی، فرهنگـی، قابـل تجدیدنظرخواهی در محاکم عمومی است. با عنایت به بند (الـف) مـاده 331 قـانون آیـین دادرسی مـدنی مصـوب 1379 رأی صـادره در دادگـاه عمـومی قطعـی اسـت یـا قابلیـت تجدیدنظرخواهی دارد؟
نظر به اینکه طبق ماده 18 آیین نامه اجرایـی مـاده189 رأی دادگاه در مقام رسیدگی به تجدیدنظر خواهی و اعتـراض بـه رأی شـورا قطعـی است و در مرحله رسیدگی اولیه شورا باید رعایت صلاحیت موضوع ماده 7 آیین نامه شـده باشد دیگر از رأی دادگاه در مورد چنین اعتراضی نمیتوان تجدیدنظر خواهی کرد.
آیین نامه تا زمانی قابلیت اجرا دارد که با قانون در تعارض نباشد در صورت مخالفت آیین نامـه با قانون باید وفق قانون عمل نمود چون اصل یکصد و هفتادم قانون اساسی قضات دادگاهها را از اجرای آیین برنامه های دولتی ولو اجرایی که مخالف با قوانین و مقـررات هسـتند بـر حـذر داشته است و در این مورد ماده 331 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 تکلیف قضـیه را مشخص کرده و چون ماده18 آیین نامه بر خلاف قانون است چنانچه میزان محکوم به بـیش از سه میلیون ریال باشد رأی صـادره از دادگـاه عمـومی در مقـام اعتـراض بـه رأی شـورای حـل اختلاف قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان است. در سایر مواردی کـه طبـق مقـررات رأی صادره از دادگاه عمومی قابل تجدیدنظر است چنانچه دادگاه عمومی در مقام اعتراض بـه رأی صادره از شورای حل اختلاف مبادرت به صدور رأی کند این رأی نیز بر خلاف مقـررات آیین نامه قابل تجدیدنظر است.
نظر شما