به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، اتفاقات جنجالی ورزش اگرچه تعدادش زیاد نبود اما اتفاقاتی بود که بعضا جهان ورزش را تکان داد از جمله کشته شدن 174 نفر در یک مسابقه فوتبال در اندونزی و قوانین اخلاقی و مقابله با بد حجابی در جام جهانی قطر، نگاهی به این اتفاقات می اندازیم؛
* واکنش به شایعه بازداشت دو بازیکن نفت مسجدسلیمان
هدایت یزدی، مدیرعامل باشگاه نفت مسجدسلیمان در واکنش به اظهارات منتصب به رضا مهاجری در مورد بازداشت برخی بازیکنان این تیم گفت: مطلب ارائه شده درباره رضا مهاجری در نشست خبری که فیلم کامل این نشست هم موجود است، حاکی از یک شیطنت رسانهای است و این مطلب بیپایه و اساس را صراحتاً تکذیب میکنم. همه بازیکنان را در اختیار داریم و هواداران عزیز هم به این شایعهها توجه کنند.
* بیش از ۳۰۰ نفر کشته یا زخمی در دربی!
هجوم تماشاگران یک مسابقه فوتبال در اندونزی به داخل زمین و درگیر شدن آنها با نیروهای امنیتی و هواداران تیم مقابل، سیصد کشته یا زخمی برجای گذاشت. رسانههای اندونزی بامداد یکشنبه از وقوع فاجعه انسانی در جریان برگزاری یک مسابقه فوتبال در جزیره جاوه خبر دادند. طبق گزارشها، زمانی که مسابقه بین دو باشگاه فوتبال «کروساهان آرِما» و «پرسبایا سورابایا» در استادیوم «کانجوروهان» واقع در منطقه مالانگ در شرق جاوه به پایان رسید، اوضاع به آشوب کشیده شد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پلیس جاوه در بیانیهای اعلام کرد: «هواداران تیم بازنده به داخل زمین فوتبال هجوم بردند و نیروهای امنیتی نیز ضمن تلاش برای جلوگیری از آشوب آنها، اقدام به پرتاب گاز اشک آور کردند». «نیکو آفینتا» رئیس پلیس منطقه شرقی این جزیره توضیح داد که در جریان این آشوب، 174 نفر جان خود را از دست داده و حداقل ۱۸۸ نفر دیگر نیز دچار سطوح مختلفی از جراحات و آسیب شدند.
مقامات امنیتی اندونزی میگویند بیشتر تعداد کشتهشدگان، به دلیل ازدحام هواداران در جریان مسابقه و گرفتار شدن عده بسیاری از تماشاگران زیر دستوپای دیگر افراد بود. شلیک گاز اشکآور نیز مزید بر علت خفگی بخش قابل توجهی از جانباختگان شد. تحقیقات در مورد این آشوب و کشته شدن دهها نفر از مردم کشور در این مسابقه فوتبال در جاوه آغاز شده است. اتحادیه فوتبال اندونزی سپس اعلام کرد که بهدلایل و ملاحظات امنیتی در پی این آشوب، تصمیم بر این شد که مسابقات فوتبال به مدت یک هفته تعلیق شود.
وزیر ورزش اندونزی نیز گفت: «پس از ازدحام و هجوم مرگبار تماشاگران در استادیوم جاوه، اقدامات ایمنی در مسابقات فوتبال را مجددا ارزیابی خواهیم کرد». این اتفاق آنقدر تکان دهنده بود که هم رئیس فیفا و هم رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا نسبت به آن موضع گیری کردند و آن را روز سیاه فوتبال نامیدند.
* هشدار درباره احتمال ریزش سکوها در استادیوم آزادی و بیانیه شرکت توسعه و تجهیز!
مدیربرکنار شده ورزشگاه آزادی نسبت به احتمال ریزش سکوهای ورزشگاه آزادی هشدار داد. احمد مددی مدیر سابق ورزشگاه آزادی در گفت و گویی درباره شرایط سیستم برق ورزشگاه آزادی اظهار داشت: گزارش ها و بررسی میدانی را بر اساس شواهد و قراین تهیه کردم و همان شب پس از دیدار پرسپولیس و تراکتور به مسئولان مربوطه ارائه کردم و در آینده گزارش دیگری برای وزارت ورزش آماده خواهم کرد.
وی افزود: قدمت سیستم و تاسیسات برقی ما در استادیوم آزادی نزدیک به نیم قرن است و با این کابل های روغنی برق که الان باید درموزه ها پیدا کنیم، یک چالش مهم است. من در این مدت یک سال و 5 روز حضور در این مسئولیت بارها به شرکت توسعه نامه زدم و نسبت به قطعی برق و خطر احتمالی هشدار لازم را دادم. حتی به بهاروند مدیروقت سازمان لیگ نامه زدم و گفتم لازم است مسابقات زیر نور طبیعی برگزار شود. به قشقایی مدیرکل امنیتی استانداری تهران هم اعلام کردیم امکان برگزاری مسابقات زیر نور وجود ندارد. کمیسیون ورزشی شورای تامین هم بر اساس نامه ما تصمیم گرفت مسابقات زیر نور طبیعی باشد.
مددی ادامه داد: اما شاهد بودیم مدیرعامل شرکت توسعه نامه ما را کم لم یکن کرد و مسئولیت هر اتفاق را اعلام کرد که برعهده می گیرد. در این میان مسئول مستقیم اتفاقات در استادیوم آزادی شخص عاصم یوسفی مدیر شرکت توسعه و تجهیز است که در این مدت نامه های متعدد به ایشان زده شده است اما متاسفانه جامعه عمل پوشیده نشد. البته اخیرا پیمانکاری را مشخص کردند و الان در حال خاکبرداری و غیره هستند و امیدوارم این اتفاق بیفتد و پس از 50 سال سیستم برق ما بروز و جدید شود.
مدیر سابق مجموعه ورزشی آزادی تهران درباره شرایط امنیت این استادیوم عنوان کرد: ورزشگاه آزادی با پدیده «شکست سکوها» مواجه شده و با توجه به اینکه زیر این سکوها عمق وجود دارد و احتمال آسیب و حادثه است.
بعد از این مصاحبه جنجال شرکت توسعه و تجهیز بیانیه ای طولانی صادر کرد و مدعی شد در ماراتن معرفی مقصر شرکت نخواهد کرد! در بیانیه این شرکت آمده:بدون شک هدفی جز خدمت رسانی هرچه بهتر به مجموعه ورزش و مردم عزیز و گرانقدر وجود ندارد، شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی نیز به عنوان خادم مردم و جامعه ورزش در ماراتن “معرفی مقصر“ حضور ندارد، بلکه اهتمام اصلی در راستای حل مشکلات موجود و خدمت رسانی هر چه بهتر است. این شرکت در این راستا تامین بودجه می کند، منابع انسانی را مدیریت می کند، بازرسی و بررسی موشکافانه دارد، از خرد جمعی متخصصان و کارشناسان و انتقادات سازنده منتقدان بهره می برد و همه عوامل باید پاسخگوی وظیفه ای که بر عهده آنها گذاشته شده باشند و هر تغییری در راستای بهبود شرایط غیر قابل اجتناب است.
* جنگ بیانیه ای استقلال و پرسپولیس!
باشگاه استقلال با انتشار بیانیهای به اظهارات حسین خبیری (عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس) واکنش تندی نشان داد. حسین خبیری (عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس) روز دوشنبه در مصاحبهای علیه سید حسین حسینی کاپیتان استقلال موضع گیری کرد. در بیانیه باشگاه استقلال آمده است: صبح امروز آقای حسین خبیری عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس، در مصاحبهای مداخله جویانه، علیه کاپیتان استقلال صحبتهایی را انجام داده است. صحبت در خصوص کاپیتان استقلال به هیچ وجه ارتباطی به عضو هیات مدیره باشگاه رقیب ندارد و گویا مسئولان این باشگاه هر از گاهی یادشان میافتد در خصوص استقلال اظهار نظر کنند.
باشگاه استقلال ضمن اعتراض به اظهارات آقای حسین خبیری و اخطار به او، خواستار آن است که ایشان درباره اعضای این باشگاه اظهار نظر ننماید. مداخله در امور سایر باشگاهها غیر حرفهای و جزو وظایف عضو هیات مدیره یک باشگاه نیست.
به گزارش فارس، خبیری در خصوص مشکلات داوری در فوتبال ایران و اینکه در ابتدای فصل وی با انتشار یک استوری کنایهای به حسین حسینی کاپیتان استقلال زده گفته بود: بازیکنان حق ندارند نسبت به داوری شبهه ایجاد کنند. بازیکن تیم رقیب در شروع فصل استوری گذاشت که مراقب داوری ها باشید. این کار تحریک کننده است. همین مسائل در قضاوتها تاثیر گذار است. بازیکن نباید به داوران تهمت بزند و این مسائل باید جمع شود و هر کسی باید در چارچوب خودش فعالیت کند. من وظیفه ندارم از داوران دفاع کنم چون این وظیفه فدراسیون فوتبال است ولی اینگونه استوریها روی داوران تاثیر میگذارد و این رفتارها باید جمع شود.من قبل از اینکه خودم را مسئول بدانم یک هوادار میدانم و نسبت به برخی مسائل حساسیت بیشتری دارم. من خودم را در جایگاه مسئول ندیدم که بخواهم این مساله را پیگیری کنم بلکه خودم را هوادار این تیم میدانستم. به همین دلیل در قبال آن استوری واکنش نشان دادم.
* شایعه جدایی مدیران عامل باشگاه پرسپولیس و استقلال
در روزهای گذشته شایعه جدایی و کناره گیری دو مدیرعامل باشگاه پرسپولس و استقلال از سمت های خود منتشر شد و مصطفی لشگری مدیر روابط عمومی باشگاه پرسپولیس تاکید کرد که بحث جدایی درویش مدیرعامل این باشگاه صحت ندارد. محمد مومنی عضو هیات مدیره باشگاه استقلال هم رفتن آجورلو و حضور میرشاد ماجدی به جای او را در این باشگاه تکذیب کرد.
* قوانین لباس پوشیدن برای هواداران در جام جهانی فوتبال و پایبندی میزبان به احکام اسلامی
مسابقات جام جهانی 2022 قطر از تاریخ 29 آبان آغاز می شود. بزرگ ترین تورنمنت ورزشی دنیا این بار در یک کشور عربی-اسلامی برگزار خواهد شد. از چند ماه گذشته اخبار متعددی در زمینه قوانین کشور قطر مطرح شد که هواداران فوتبال باید این قوانین اسلامی را رعایت کنند و در غیر این صورت با متخلفان برخورد خواهد شد.
در این زمینه چارت قوانین انسانی و اسلامی قطر برای ایام مسابقات جام جهانی 2022 منتشر شد تا هواداران از این قوانین اطلاع داشته باشند.نکته جالب در این میان پایبندی قطر بر قوانین اسلام است.
در زیر می توانید این قوانین را بخوانید:
1- الفاظ رکیک نباید استفاده شود
2-جلوگیری از تنش و درگیری
3-ممنوعیت پوشیدن لباس های مبتذل و بدحجابی
4-ممنوعیت خوردن مشروب
5-روابط نامتعارف ممنوع
6-انتشار تصویر افراد بدون اجازه ممنوع
7-موسیقی زننده ممنوع
8-بی احترامی به اماکن مقدس ممنوع
تیم ملی فوتبال کشورمان در مسابقات جام جهانی 2022 در گروه دوم با تیم های انگلیس، آمریکا و ولز رقابت می کند.
نظر شما