امروز: ۲۳ آذر ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

وکلای خیابان؛ فعالیت رایگان وکلا برای کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها در ایتالیا

اخبار تاریخ انتشار: 22/07/24 بدون نظر   67 بازدید

اندازه فونت    

«وکلای خیابان» نام یک انجمن وکالتی در ایتالیا است که به صورت رایگان برای کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها خدمات حقوقی ارائه می دهد.

به گزارش وکلاپرس، این انجمن با بیش از ۲۰ سال سابقه با همکاری با شهرداری ها و انجمن های محلی خدمات بهداشتی، هویتی و… را برای بی خانمان ها فراهم می کند.

«وکلای خیابان» بزرگ‌ترین و هم‌زمان کم‌درآمدترین انجمن وکالتی

«وکلای خیابان» بزرگ‌ترین و هم‌زمان کم‌درآمدترین انجمن وکالتی در ایتالیا است. این مرکز خدمات حقوقی در سال ۲۰۰۰ در شهر بولونیا (شمال ایتالیا) برای حمایت از کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌هایی تاسیس شد که به‌دلیل نداشتن آدرس، از حق برخورداری از وکیل محروم بودند. فعالیت‌های وکلای خیابان حالا در سراسر این کشور دنبال می‌شود.

وکلای خیابان

اقامتگاه مجازی برای بی خانمان ها

در شهر ناپل در جنوب، «بازار» وکلای خیابان به شدت داغ است. فرانچسکو پریوره، وکیل عضو این دفتر می‌گوید: «نهاد ما با همکاری با شهرداری ناپل و در هماهنگی با انجمن‌های محلی، به بی‌خانمان‌ها کمک می‌کند تا یک اقامتگاه مجازی داشته باشند. آدرس این اقامتگاه که وجود خارجی ندارد، در حکم یک نشانی عادی است و به موکلان ما امکان می‌دهد که به خدمات بهداشتی، لیست انتخابات و کارت هویت دسترسی داشته‌ باشند.»

هدف وکلای خیابان: کرامت برای بی‌خانمان‌ها

ارنستینا سروو، عضو موسسه «دِدال آس» می‌گوید: «افرادی که به کمک نیاز دارند عمدتا شغلشان را از دست داده‌اند و مشکل سلامتی دارند. دشواری‌های اجتماعی معمول مثل شکست در روند مهاجرت و همراه آوردن خانواده‌های مهاجران هم هست. در نتیجه همه این‌ها، افراد به دام فقر مطلق می‌افتند.»

بی‌خانمان‌ها در مرکز خدمات اجتماعی غیردولتی، حمام می‌کنند. آن‌ها سرپناه و کس و کاری ندارند و عملا به چشم کسی نمی‌آیند. «وکلای خیابان» برای همین هدف مبارزه می‌کنند: یافتن جا و اندکی کرامت برای بی‌خانمان‌ها.

پذیرش ۳۰۰۰ پرونده قضایی در سال

لوسیانو، یکی از بی‌خانمان‌هایی هست که برای تغییر جنسیت به مشاوره حقوقی نیاز دارد. او علاوه بر همه دشواری‌ها، دوجنسیتی است و قرار است پس از سال‌ها انتظار به‌زودی برای تغییر جنسیت عمل کند. او می‌گوید: «من به اسناد هویتی و یک اقامتگاه نیاز دارم. بعد می‌توانم با افراد دیگر برای تغییر جنسیت حرف بزنم. اینطوری حال خوبی ندارم. حالم خوب نیست.»

فرانچسکو پریوره، عضو «وکلای خیابان» می‌گوید تجربه زندگی پدرش او را به این مبارزه کشانده است: «من پدرم را می‌دیدم که قربانی بی‌عدالتی بود. به خودم گفتم اگر می‌توانستم از او دفاع کنم، کارش به اینجا نمی‌کشید.»

این انجمن سالانه حدود ۳۰۰۰ پرونده قضایی را رایگان انجام می دهند و هدف این انجمن نمایش این گروه از بی خانمان ها به جامعه است.

برچسب ها:
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه