امروز: ۲۶ شهریور ۱۴۰۳
روزنه ای به حقوق

وظیفه اجرای احکام در مرحله قصاص با حضور شخصی غیر از اولیاء دم سابق و درخواستی متفاوت با آنها

نشست قضایی تاریخ انتشار: 22/11/08 بدون نظر   1103 بازدید

اندازه فونت    
وظیفه اجرای احکام در مرحله قصاص با حضور شخصی غیر از اولیاء دم سابق و درخواستی متفاوت با آنها
دادنوشت به نقل از نشست قضایی موضوع وظیفه اجرای احکام در مرحله قصاص با حضور شخصی غیر از اولیاء دم سابق و درخواستی متفاوت با آنها
پرسش

چنانچه در مرحله اجرای حکم قصاص، فردی به عنوان ولی دم غیر از اولیاء دم سابق، حاضر شود و حسب مورد تقاضای قصاص و یا دیه و یا گذشت داشته باشد وظیفه اجرای احکام در اجرای حکم صادره چیست؟


نظر هیئت عالی

در صورت وجود مدارک هویتی قاضی اجرای احکام مکلف است بر اساس ماده 491 قانون آئین دادرسی کیفری مراتب را با اطلاع دادستان به دادگاه صادرکننده حکم قطعی اعلام نماید. نتیجتاً بر صحت عقیده اکثریت اعلام عقیده می‌شود.


نظر اکثریت

با توجه به اینکه در مرحله اجرای حکم قصاص فردی به عنوان ولی دم غیر از اولیاء دم سابق حاضر شده است و در صورت صحت ادعای نامبرده، تصمیم نامبرده اعم از قصاص، گذشت و یا دیه و یا مصالحه در اجرای حکم قصاص موثر می‌باشد به نظر از موارد مذکور در ماده 491 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 می‌باشد و قاضی اجرای احکام مراتب را با اطلاع دادستان به دادگاه صادر کننده رای قطعی اعلام می‌کند و مطابق تصمیم دادگاه اقدام می‌نماید و قاضی اجرای احکام مقام تصمیم گیری در خصوص این موضوع نمی‌باشد که آیا ادعای او را وارد بداند و او را جزء اولیاء دم تشخیص دهد یا تشخیص ندهد، بلکه این تکلیف حسب ماده 491 قانون مذکور با دادگاه صادر کننده حکم می‌باشد و وظیفه قاضی اجرای احکام فقط رعایت ماده 491 قانون مذکور و ارسال پرونده به دادگاه می‌باشد.


نظر اقلیت

با توجه به اینکه یک شخص مدعی شده است و هیچ دلیل و مدرکی که این ادعا را اثبات کند ارائه نداده است و در قانون آیین دادرسی کیفری چنین موردی پیش بینی نگردیده است لذا نمی‌تواند از موارد ماده 491 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 باشد، چرا که رای مطابق قانون صادر و قطعی شده است و موجبی که مانع اجرای حکم باشد وجود ندارد و اگر قرار باشد با ادعای هر شخص اجرای حکم به تعویق افتاده شود این امر موجب اطاله در اجرای احکام می‌شود که هیچ وجاهت قانونی ندارد لذا اگر این شخص ادعایی دارد باید در مراحل بدوی و تجدید نظر وارد می‌شد یا تقاضای اعاده دادرسی موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری را نماید. لذا تکلیفی متوجه اجرای احکام کیفری نمی‌باشد و آنها باید مطابق مقررات و در موعد مقرر حکم را به اجرا گذارند.

مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه